Cine suntem?

Un grup de oameni porniti sa ii ajutam pe cei prinsi in dependente: alcoolism, droguri jocuri de noroc, obezitate.

Niciun efort nu e prea mare cand vine vorba de libertatea unui om. Si nu poti fi liber cata vreme esti stapanit de dependente: alcoolism, droguri jocuri de noroc, obezitate. Suntem Asociatia Oameni pentru oameni si vrem sa-i ajutam pe dependenti sa redevina liberi, stapani pe propriile vieti si propriile destine. In drumul lor spre vindecare, oamenii cu dependente depind de oameni. Nu-ti poti recastiga libertatea de unul singur, ci doar ajutat de semeni: familie, prieteni, colegi sau, pur si simplu, necunoscuti dispusi sa te ajute. Pentru a-i ajuta pe cei cu adictii avem la randul nostru nevoie de toti cei dispusi sa ne ajute. Suntem o organizatie nonprofit si ne propunem ca impreuna cu voi sa rdicam de la zero un centru de reabilitare destinat oamenilor cu adictii.

Realitatea Noastra :ALCOOL

Romania se afla in topul tarilor din Uniunea Europeana la consumul de alcool. Peste 35% dintre adulti declara ca beau in exces cel putin o data pe luna, cu mult peste media europeana de 20%. Conform statisticilor suntem pe locul 2 in UE la consum exagerat de alcool cel putin o data pe luna. Mai grav este ca suntem campioni si la consumul de alcool in randul minorilor, iar multi dintre ei devin dependenti de la varste extrem de fragede.

DROGURI

In ultimii 20 de ani consumul de droguri a crescut in Romania, mai ales in randul tinerilor. Avem dependenti de narcotice care nu au mai mult de 12-13 ani. Multi fac cunostinta cu drogurile la evenimentele recreationale (marile festivaluri muzicale: Saga, Electric Castle, Neversea, Untold, etc). Conform unui raport recent al Agentiei Nationale Antidrog peste 20% dintre tinerii romani au consumat cel putin o data in viata cannabis, peste 11% marijuana, 3% ecstasy, peste 2% cocaina. Din nefericirire consumul ocazional se transforma in prea multe cazuri in dependenta de droguri.

JOCURI DE NOROC

In Romania salile de jocuri de noroc- fie ca vorbim de pacanele, pariuri sportive sau cazinouri- sunt mai des intalnite decat farmaciile. La orice colt de strada, pe orice boulevard zaresti o firma sau un panou publicitar care iti promite castiguri rapide fara efort. In majoritatea cazurilor castigi doar iluzii si o dependenta care te devoreaza incetul cu incetul.

OBEZITATE

6 din 10 adulti romani au probleme cu greutatea. In plus suntem pe locul 1 la obezitatea infantila, 40% dintre copii fiind afectati de aceasta boala. Obezitatea vine la pachet cu numeroase alte afectiuni: boli cardiovasculare, ale sistemului osos, diabet, tulburari endocrine etc. In plus, consecintele psihologice ale celor suferinzi de obezitate sunt extrem de grave: rusine, stima de sine scazuta, ura de sine.

Află cât poate dona firma ta

0